Blogg

Följ senaste händelserna genom att klicka på länken nedan.

Omniworks motorsport

Tiden går....suck

Tiden ligger konstant ett steg före och hur man än gör så hinner man inte ikapp. När man jobbar borta inser man hur mycket man inte hinner med under veckorna o projekten hopar sig. Mycket frustrerande...

Nåja lite händer det iaf. Jag har hunnit köra lite hoj i veckorna i Jönköping. Tyvärr har höst/vinter varit extremt blöt så det är inte förrän på slutet som det har gått att köra igen. Sen blev det dock tvärtom, mycket snö o kallt.Men det e bara att gilla läget o träna på.

Det är långt ifrån alla som gillar att träna när det är lite blött..

Tävlingarna kommer ganska snart o formen är inte på topp. Dessutom ska kroppen servas med lite operationer här och där. 

Det har varit väldigt mycket att styra med jobba borta o få verkstan hemma att fungera. Nu börjar man dock se ljuset i tunneln. Verkstan är fullproppad sedan länge och vi är två stycken som huserar där nu och hjälps åt. 

Snart är det också dags för asfaltsäsongen och det ska bli kul. Det har varit en hel del mek på den sidan också. Saker och ting har varit nerskruvade i beståndsdelar och när det ska ihop så är det "bara" att skruva ihop det igen (med lite förbätringar ;)).

Ducati 996 motorrenovering.

Lite svetsning av inbrottsgaller för att slippa påhälsning av oinbjudna.

Har modifierat lite dB-killers för att hojarna på bana inte ska bli svartflaggade..

Arbetet med renovering av Husqvarna CR250 -74 fortgår. Det tar lite tid men det blir bra.

Nu hoppas vi på en bra vår/sommar för att ta igen för den förra.

Nu e det (H)jul..

Tiden går fort när man knappt hinner med. Sen sista inlägget har det hunnit hända en del. Ränneslätt kördes men det är synd att säga att det gick bra. Regnade gjorde det hela tiden fram till tävlingen och även på tävlingsdagen. Nya däck hade jag men av någon anledning hann jag inte göra klart allt innan jag körde t Eksjö och väl på plats gick det inte at få moussarna att "poppa" på plats. Alltså fick det bli gamla däck och slang i däcken...

Jag lyckades iaf avverka fyra varv men det var kämpigt.

Gotland var anmält och ordnat men tyvärr pga av anledningar jag inte junde råda över så var jag tvingen att stryka GGN 2017 och därmed klassikermedaljen. Tråkigt men det såg ut att vara en väldigt blöt tillställning...

Emellanåt hinner jag bygga vidare på ett annat projekt som jag har. Flattrack. Hojen är baserad på en KTM 525 och det börjar äntligen likan en flattrackhoj nu. Tack för hjälpen Daniel Hellström. Lite småfix kvar sen e det klart för start :)

Så här på hösten när RR-säsongen e slut får man passa på att serva det ssom behöver servas. Sen har jag också en förkärlek för att skruva isär allt för att se om det går att göra det bättre.

Fjädring är något som jag mer eller mindre har förbisett under åren. Jag har satsat på effekt....smart eller. Nä det är ganska uppenbart hur stor inverkan chassit har på körningen och ända från början har folk sagt - satsa på fjädringen.

Nu har jag iaf tagit det till mig. Jag tog hjälp av Öhlins Jocke och det ska bli spännande att se om det kommer att bli stor skillnad till våren. Jag har fått alla mått hur chassit ska ställas in så man har en bra utgångspunkt.

Lite mer enduro ska det bli bara det fryser till eller torkar upp. Hösten har varit otroligt blöt o de flesta banorna har varit översvämmade eller okörbara. Tanken är att det ska bli lite tävling med dubbdäcken när tillfälle ges :)

Nu väntar lite julfirande o sen e det dags att förebereda säsongen 2018.

GOD JUL

Förstahojen klar...

Äntligen har jag haft tid att göra klart min förstahoj med kåpor och allt. Nu är den dessutom bänkad också. Conny har gjort ett monsterjobb med motorn och jag kan säga att den överträffade våra förväntningar. Den lät riktigt elak i bänken. Ska försöka lägga upp ett klipp senare.

Nu är nästa jobb att göra regnhojen redo så att båda hojarna är klara inför nästa säsong. Det är inte så mkt kvar att göra :)

 

Nästa helg väntar Ränneslättsloppet i Eksjö. Det var tufft förra året och det lär inte bli lättare i år med take på allt regn.....

Man kan ju bara hoppas på liknande väder som förra året.

Stångebroslaget 2017

Även i år tänkte jag att jag skulle genomföra enduroklassikern. Den börjar med Stångebroslaget utanför Linköping 7-9 juli.

Vädret var lite osäkert i år. Förra året var kanon med lite regn precis innan vår start. Det gjorde banan jättebra. I år var det lite annorlunda. Det var snustorrt i backen och jag var lite orolig när jag såg hur mycket det dammade i några av de andra klasserna med färre deltagare. I år startade jag längre fram än förra året pga seedning från föregående år. Jag hade nr 260, alltså mitt i smeten.

När starten gick bråkade hojen o gick inte igång direkt så jag tappade ganska mkt i början. Men sen var det som vanligt. Trångt som fan i första kurvan sen samma större delen av varvet. Det var dock bland det värsta jag har varit med om i enduro. Det dammade så man inte såg föraren framför sig i vissa partier. Nån gång körde jag över framförvarande hoj eftersom man inte såg marken o de som hade ramlat framför. Jag övervägde att bryta men tänte att har man startat så får man fullfölja.

 

Det slutade med 3 varv och en ny Stångebromedalj. Skönt!

Nu väntar Ränneslätt den 23 september och formen är tyvärr inte den bästa. Det kommer att bli tufft....

Instagram

Kommande event

Inga event i oktober 2021

Sponsorer

Länkar